d'n Hadeejer december 2011

Dim Sum (hapjes) voor 4 personen Ingrediënten * 2 Kipfilet 150 gr * Garnalen 100 gr * Surimisticks 1 pak ( r 0,79 bij Jumbo) * Zout en peper ½ theelepel * Kookwijn 1 el (droge witte wijn mag ook) * Sla olie Voorbereiding: Snij de kipfilet in stukjes en maal deze samen met de garnalen in de keukenmachine fijn. Voeg daarna de surimisticks toe. Meng alles met de keukenmachine gedurende 5 seconden (niet langer!) Bereidingswijze: Doe het mengsel uit de keukenmachine in een grote kom en voeg 1 el kookwijn met een beetje zout en peper toe. Kneed het mengsel vervolgens tot het een egaal geheel wordt. Maak er 16 balletjes van (4 p.p.). Frituur ze in hete olie (180 c) 8-10 min. En laat ze uitlekken. Serveren met sweet chilisaus of de pikante saus van ons. TIP van de kok: als je je handen een beetje nat maakt met water, maak je mooiere ronde balletjes. Kok Ming Zhang Dim Sum SJANG HAI Shang Hai is een echt familiebedrijf, sinds 1984 gevestigd in Dinther. Haidan Ko en haar man Ming Zhang runnen het Chinese restaurant al weer zes jaar. Ming Zhang is de chefkok, er is een neef in vaste dienst en in het weekend heeft men extra hulp van mensen uit het dorp. “Dim Sum is een typisch Chinees gerecht uit de buurt van Hong Kong en Kanton,”zegt Haidan. “We hebben dit gekozen, omdat het een crisisgerecht moest zijn, dus goedkoop, en wat je zelf moet kunnen maken, maar dat toch heel traditioneel is. Het is niet aangepast aan de smaken hier. Dim Sum is een echt tussengerecht. In China serveert men het o.a. ’s middags bij een kopje koffie. Men heeft liever iets warms bij de koffie dan een koekje of gebakje. Voor een kleine 5 euro heb je het voor 4 personen. En het heeft écht niet veel calorieën.” Op Kerstavond en Eerste Kerstdag is Shang Hai gesloten. Haidan Ko: “Hoewel Kerstmis voor ons niet heel veel betekent, vieren we het wel met de familie. Tweede Kerstdag is weer hard werken. De drukste dag van het jaar is hier Nieuwjaarsdag. Ik zie dikwijls aan de auto voor de deur al wie er komt. Onze menu’s zijn natuurlijk enigszins aangepast aan de smaak hier. Onze maandmenu’s lopen lekker, maar misschien dat we toch wat meer traditionele gerechten op de kaart gaan zetten. Mijn tip is: probeer eens iets anders. 2011 heeft goed gelopen, hopelijk gaat het lekker door in 2012.” MENU 32 | december 2011

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=