d'n Hadeejer december 2017

Vlees met bonen Ingrediënten › 750 gram sperziebonen › 7 teentjes knoflook › 500 gram rundvlees › korianderpoeder naar smaak › klontje boter › 60 ml water › 4 gepelde tomaten of tomatenblokjes uit blik (400 gram) een beetje tomatenpuree Bereiding › Snijd het vlees in kleine stukjes en zet het met wat boter een kwartier op het vuur. › Voeg dan de uitgeperste knoflook bij het vlees en laat dat samen nog twee minuten pruttelen. › Snijd de bonen in stukjes. › Snijd de gepelde tomaten in kleine stukjes en doe die samen met de boter, het korianderpoeder, het water en de tomatenpuree in een pan. › Doe er dan de sperziebonen en het vlees bij. › Laat het gerecht in zijn geheel nog ruim een half uur op een vuurtje smoren ( tot de bonen en het vlees gaar zijn). Ali: ‘Ik heb vaak gelezen dat in Nederland de gelukkigste mensen van de wereld wonen. Ik hoop dat ik dat geluk, samen met mijn vrouw en kinderen, ook ooit mag gaan beleven’ D ’ N HADEEJER 47

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=