d'n HaDeejer oktober 2016

d ’ n hadee j er 27 Bereiding: 1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de helft van de ui glazig. Voeg hier één teentje knoflook aan toe en de schoongemaakte en in vieren gesneden kastanje champignons, en wat peper en zout. Laat het geheel even bakken. Voeg 7 dl water toe en laat het geheel op een zacht vuur een half uurtje trekken. Giet de bouillon door een zeef, maal de paddenstoelen met de ui en knoflook fijn en houdt bouillon en de gemalen paddenstoelen apart. 2. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de andere helft van de ui met één teentje knoflook aan. Voeg de rijst toe en bak even mee tot de rijst warm is. Blus af met de wijn en laat deze op een zacht vuur onder voortdurend roeren opnemen door de rijst. Voeg steeds een beetje paddenstoelenbouillon toe en roer steeds door tot deze ook helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot er een mooie niet te droge massa is ontstaan. Voeg dan de fijngemalen paddenstoelen toe. Breng op smaak met peper, zout en ongeveer 25 gr. boter. Roer goed door. 3. Roerbak ondertussen kort de bospaddenstoelen in wat boter, zodat ze nog stevig aanvoelen. Bak eveneens de coquille heel kort (1 á 2 minuten) en bestrooi daarna met wat peper en zout. Snijdt de coquilles in plakjes. 4. Schep de risotto op een mooi bord en serveer met de coquilles, de gebakken bospaddenstoelen en de gehakte walnoten. 5. Strooi er geraspte kaas over en garneer met takjes groen. Gaat u voor een gemakkelijkere versie: maak 7 dl bouillon met 2 paddenstoelen bouillontabletten. Bak de in plakjes gesneden kastanje champignons in een koekenpan met de halve gesnipperde ui en het teentje knoflook en meng deze op het laatst door de risotto. Paddenstoelenrisotto met coquille voor 4 personen Ingrediënten: • 1 ui, fijngesneden • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 400 gr. kastanje champignons • 200 gr. gemengde bospaddenstoelen • zout en peper • olijfolie • boter, ongeveer 60 gr- afhankelijk van uw smaak • 300 gr. risottorijst • 3 dl witte wijn • 7 dl paddenstoelen bouillon • geraspte Parmezaanse kaas of oude geitenkaas • 4 grote coquilles of 8 kleine (vervang de coquilles eventueel door gamba’s, of door gegaard varkensvlees of gegaarde kip) • gehakte walnoten • garnering zoals b.v. groene kruiden of blaadjes veldsla of frisée

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=