d'n HaDeejer januari 2016

FranCHise FOrMuLe Een franchise ondernemer is een zelfstandige ondernemer, die werkt voor eigen rekening en risico, maar die wel ondersteuning krijgt van een centrale, zodat hij zich kan toeleggen op het belangrijkste: de dienstverlening. Het bedrijf van Mark Verwijst regelt de naam en naamsbekendheid, de centrale inkoop (betere kwaliteit en prijs), het assortiment, de marketing (website, advertenties, social media etc.) en begeleidt de nieuwe ondernemers met het zoeken van bedrijfsruimte, de opstart, de financiering en alles wat komt kijken bij een nieuw bedrijf. Zo zijn er al 13 bedrijven ontstaan, o.a. in Haarlem, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Tilburg, Amsterdam, Gorinchem en natuurlijk in de startplaats Nistelrode. En de ondernemers ter plaatse worden ook op lokaal niveau ondersteund. Als iemand uit Rosmalen bijvoorbeeld via de website het landelijke nummer 0800 - 2008 belt, wordt hij automatisch doorgeschakeld naar de vestiging in Den Bosch en iemand uit Goirle krijgt vanzelf verbinding met de vestiging Tilburg. Zulke dingen worden centraal bedacht en geregeld. De plaatselijke ondernemers hebben er alleen maar plezier van. Van aLLe GeMakken VOOrZien Als iemand met BBQenzo in zee gaat, wordt hij/zij aan alle kanten geholpen om zijn/haar feestje tot een succes te maken met zo weinig mogelijk trubbels. Er is een keuze uit barbecue, gourmet, tapas voor bij de borrel, tapas als volledige maaltijd en pizzarella. Bij dat laatste worden alle ingrediënten aangeleverd om zelf een heerlijke pizza te maken. Er wordt een oven bijgeleverd om zelf de pizza te bakken. De ingrediënten worden vers en in koelboxen geleverd. De klant kan zelf een tijdvak kiezen waarop hij geleverd wil krijgen. Het servies en de verdere benodigdheden worden erbij geleverd. En daags daarna wordt alles weer opgehaald. Afwassen hoeft niet. En zo kan de klant zich concentreren op wat hij wilde: lekker eten. OOk in Het GrOOt En niet alleen een intiem familiefeest is de optie. Ook als het groter moet worden aangepakt bij bruiloften, partijen en bedrijfsfeesten, is het mogelijk om alles geregeld te krijgen: partytenten, een eigen kok, dranken, obers etc. Kortom ook voor een compleet groot feest draait men de hand niet om. En mochten er gasten zijn met speciale dieetwensen, dan is men daar ook gespecialiseerd in. FOCus Met 13 bedrijven (en voor 2016 al weer 2 nieuwe aanvragen) en een druk restaurant moest Mark op een gegeven moment een keuze maken. Hij was heel vaak op pad, reisde heel het land door en kon niet alles meer combineren. Vandaar dat hij besloot zich te focussen op BBQenzo en dat bedrijf verder uit te breiden en te professionaliseren. Bovendien heeft het marketinggebeuren zijn belangstelling. En marketing is het centrale begrip in dit bedrijf. Het bezoek aan de website groeit enorm (verdrievoudigd in 2015) en vorig jaar is er voor marketing alleen al ruim € 80.000,-- geïnvesteerd. Dit bedrijf vergt de uiterste inspanning. In het nieuwe hoofdkwartier in de Graaf Wernerstraat wordt daar vanaf 1 februari hard aan gewerkt. Mark Verwijst is al sinds 1994 de eigenaar van het bekende Eetcafé ‘t Pumpke in Nistelrode. In 2008 besloot hij er een activiteit naast te gaan doen: het leveren van ingrediënten en benodigdheden bij mensen die thuis willen barbecueën of gourmetten. En die er graag wat voor over hebben, als ze alles verzorgd aangeleverd krijgen en ze er zelf geen sores en geen werk aan hebben. Van dat bedrijf heeft Mark een franchise formule gemaakt, die zeer succesvol is gebleken. Vandaar dat hij ‘t Pumpke van de hand heeft gedaan, om zich toe te leggen op een verdere uitbouw van BBQenzo. Tekst Bart van Schijndel Fotografie rené Kuijs Mark Verwijst: ‘Ik wil me focussen op BBQenzo en dat heel goed doen’ ZakeLijk Bekeken Groeiend bedrijf BBQenzo krijgt hoofdkantoor in HaDee

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=