d'n Hadeejer december 2014

d’n HaDeejer | 13 “Het toetje is altijd het lekkerste van het eten. Daarom vinden we het erg leuk om dit te maken. Gisteren hebben we een proeftoetje gemaakt, maar dat was veel te zoet en met portsaus. Papa had dit bedacht, dus niet echt voor ons geschikt. Ook het ijs, een moccaparfait hebben we zelf gemaakt. Ik heb de eieren gesplitst, dat kan ik inmiddels goed. Toen ik het voor de eerste keer deed, lag het ei op de grond,” vertelt Bente. “De karamel, gemaakt van water, suiker en kaneel, moet smelten in de pan. Het is wel lastig, mag niet aanbranden want dan wordt het bitter, zegt mama. De appels hebben we al geschild en door de midden gesneden.” De oven moet voorverwarmen op 200 graden, de karamel gaat in een glazen schaaltje, daarna de appel met bolling naar beneden, daarover een plakje bladerdeeg draperen. Half uur in de oven. Bente werpt een blik in de oven: “Het karamel spettert heen en weer, elke keer maar weer.” Het schaaltje omkeren op een bord, wat chocoladesaus erover, plakje parfait ernaast en decoreren met frambozen, bramen en bessen. Kers�BenSter me� bessen Het is een echt HaDee toetje. Heeswijk en Dinther staan samen te koken in huize Japhi. Bente van de Veerdonk (10) en Sterre van der Doelen (10) kennen elkaar vanaf de kleuterklas op de Bolderik. Vorig jaar hebben de dames bij de Eijnderic een kookcursus gevolgd. Sterre: “Daar mocht je twee gerechten per keer maken. We hebben al veel ervaring in cup cakes, aardbeien milkshake en speculaas.” Sterre en Bente HaDee toetje Smullen maar. Mmmmmmmm!

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=