d'n Hadeejer november 2012

HET WITTE GOUD EN DE zomerkonín$es Buiten Ria en Jo met hun zonen Marc en Jorg werken ze nog met 4 vaste werknemers in het bedrijf. Er is veel werk te verzetten' Ca. 60 werkkrachten werken er in de stillere periode maar tijdens de topweken zijn er dat wel 140 - 150. Allemaal Poolse werknemers die door het bedrijf op diverse locaties gehuisvest zijn. Gevraagd aan Ria wat ze het leukst aan hun vak vinden? "Het spannende groeiproces vanaÍ het planten, genieten van onze producten en het contact met onze klanten. Jo heeft een passie voor aardbeien en hij wordt nogal eens gevraagd voor lezingen. Volgend seizoen hopen we de eerste volle pluk te hebben van onze eigen geteelde zoete kersen." De familie Verkuijlen wil groeien, maar op een verantwoorde manier. STREEKPRODUCTEN in HaDee 500 gram aardbeien 250 gram gerookte kiPfilet 5 walnoten die je zelf nog moet open maken kropsla mengen met eikenbladsla 75 gr taugé I bosje basilicum Voor de dressing: 2dl biogarde 4 eetlepels olijfolie extra vergine zout wat peper citroensap naar smaak Was de aardbeien, doe de kroonties eraf en sniid ze in 2 ol4 delen en houd er wat achter voor bii de dressing. Snijd de kip in stukies, maak de noten open' maak ze schoon en in kleine stukles. Meng de s1a met de taugé, blaadies basilicum, gehalveerde aardbeien en de kip in een mooie serveerschaal. Pureer de rest van de aardbeien en doe er de biogarde en olie bii en breng op smaak met z0ut, peper en evt. met wat citroensap. Verdeel de dresslng ovet de saiade en bestrooi de walnoten er ovet Heerlijk met witte of bruine rijst of met aardappelpuree. Tip van Riat Strooí eens wítte gestampte muísies over de wafel of beschuít met aardbeíen. Lekker! ! Op Boterweg 2 in Dinther is het familiebedrijf Verkuijlen Groente & Fruit gevestigd, voor menigeen een begrip in de regio. Jo en zijn vrouw Ria zijn het bedrijf gestart in '1973. Dat betekent dat het 4O-1arig bestaan van de zaak in zicht komt! Zijbegonnen met ca 3 ha. Nu is het teeltoppervlak inmiddels 70 ha. en werkt men op drie locaties. De zonen Marc (33) en Jorg (35) draaien volop mee in de zaak. Van eind maart tot half december kunnen we de heedijk zoete aardbeien "Elsanta" kopen op de Boterweg. Mocht de winkel gesloten zijn, dan is er nog altijd de versautomaat die regelmatig bijgevuld wordt. Van eind april tot 24 juni (St.Jan) kunnen we elk jaar weer volop genieten van die lekkere asperges. Deze mooie producten worden geleverd aan Alberl Heijn distributie, parliculieren en talloze restaurants. Het directe klantencontact maakt de Íamilie Verkuijlen zeer klantgericht. Jo: "Wij telen wat de klant wil en maken dát waar vraag naar is." Marc heeft de verantwoording voor alle buitenteelt. Op Locatie Vorstenbosseweg is de schilhal voor de asperges, de verpakkingshal en zijn er de kassen voor de teelt van aardbeien. "Hiervoor heeft ons bedrijf de vereiste certiÍiceringen voor voedselveiligheid, milieu en ARBO. Op deze locatie heeft Jorg de leiding. De lokactie Bieskamp te Berghem is een kassenbedrijÍ voor aardbeien." BIJZONDERE HERFSTSALADE F =o ql o E b o o o E: c C c Ê 6I o HaDeeieÍ íOO | 23

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=