d'n Hadeejer maart 2006

29 14.00 uur Olie verversen In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt de friet niet gebakken in vet, maar in olie. “Beter voor de gezondheid”, weet Léon. En als je weet dat er in één week ongeveer 300 tot 350 kilo friet gebakken wordt, dan lijkt het vanzelfsprekend dat de olie regelmatig ververst moet worden. Met een speciale pomp wordt de olie uit de bakken gepompt, opgeslagen en afgevoerd. 15.30 uur Boodschappen Dagelijks doet hij zelf de boodschappen. Je zou denken dat het winkelen voor hem een tijdrovende bezigheid is. Als ondernemer en voormalig kapper is de supermarkt de plek om met iedereen bij te kletsen over de laatste nieuwtjes en roddels. Maar nee, hij blijkt een vlotte winkelaar. “Ik weet alles blindelings te staan” zegt hij, “en ik kan een stuk sneller winkelen dan mijn vrouw”, aldus Léon. 18.00 uur Kinnebak Over de ingrediënten van de frikadel wordt nogal wat gespeculeerd. Vaak wordt beweerd dat er koeienuiers en zelfs slachtafval in zouden zitten. Gelukkig is dat niet het geval. Ofschoon dat verschillende bronnen verschillende samenstellingen claimen, meldt het slagersreceptenboek dat de frikadel voor 46% uit kinnebak (varkenswang) zou bestaan. Voor patat is er geen twijfel mogelijk. Dat is gewoon aardappel! Léon Vugts 22.00 uur Ay ay ay...... Slechts twee jaar is Léon nu bezig met zingen maar zijn ster rijst snel. Met zijn aanstekelijke feestmuziek heeft hij momenteel bijna iedere week wel een optreden. Zelfs stond hij al een keer in Ahoy voor 8000 mensen. Het schijnt momenteel zo te zijn dat je in HaDee geen café kunt binnenkomen of je hoort zijn laatste nummer wel een keer voorbijkomen: ay ay ay ay.... Dolores. TK wonen zij in de Pastoor Maasstraat. Twee jaar geleden ontdekte hij zijn zangkwaliteiten en inmiddels is de veertigjarige Léon een graag geziene gast bij tal van evenementen. Een dag op pad met iemand die in HaDee ook wel bekend is als ‘de zingende frietboer’.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=