d'n Hadeejer oktober 2014

d’n HaDeejer | 33 banketbakker! Toen en Nu Bas Akkermans Bas Akkermans (35) besloot na zijn lagere school een beroep te kiezen waarbij hij lekker binnen kon werken en zijn handen niet zwart zouden worden. Automonteur viel dus af en toen hij zijn moeder wekelijks cake zag bakken wist hij het: ‘Ik word bakker’. Op de toenmalige LTS in Veghel moest hij alle facetten van de consumptieve techniek uitproberen, maar de snuffelstage bij bakkerij Ton de Visser gaf de doorslag. Gehuld in een prachtig bakkerspak vond zijn moeder het mooi om hem als 14-jarige jongen op de foto te zetten. Bas wilde dit eigenlijk niet. ‘Het was voor schut en niet ‘stoer’’, lacht hij. ‘Ook van ons pap heb ik wat geleerd. Hij zei dat je de schaal met geklopte slagroom onderste boven kon houden als het goed was; dat is één keer mislukt! Ik was meer bezig met opruimen van de keuken dan met bakken.’ Inmiddels werk ik met veel plezier bij Berry Doomernik. Een mooie baan waar ik met veel plezier het chocoladewerk en de bruidstaarten maak. Het liefst werk ik met callebout, de beste Belgische chocolade. Ik proef er altijd van, want ik wil weten waar ik mee werk! (Dat is niet aan Bas te zien!) Keukenkastjes in de verkeerde kleur! ‘Ik zal ons pap en mam vragen of ze de keukenkastjes, die in het oude postkantoor van Toon Verbakel aan de Hoofdstraat staan, weer in de originele kleur kunnen schilderen.’ Naast bakker ben ik ook een uitstekende kok. Voor Nicole heb ik voor het eerste diner ‘Beef Chimichurri’ gemaakt (pak van Knorr) met biefstuk van de keurslager, dat wel’.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU2Mzc=